3 Energieproducten die zeker eens moet vergelijken.

3 Energieproducten die zeker eens moet vergelijken.

Het vergelijken van duurzame energieproducten lastig? Echt niet! Je maakt met onze online energievergelijker al binnen 2 minuten een vergelijking. Waarbij je kunt kiezen voor duurzame energieproducten die het beste bij je passen.

Als je energiecontract ten einde loopt is dit het moment om energie te vergelijken. Er zijn prachtige energieproducten tegen de laatste prijs. Maar je kunt er juist ook voor kiezen om duurzame energie te nemen wat je in de vergelijker kunt aangeven. Een van de fabels over groene stroom is de energieprijs. Waar deze vele jaren geleden relatief hoog was is groene energie nu veel goedkoper. Dat zorgt ervoor dat het voor consumenten en bedrijven aantrekkelijker is om te verduurzamen.

Dat groene energie veel beter is voor het klimaat is vast geen nieuws. Je hebt er vast en zeker al het een en ander over gehoord en gelezen. Juist omdat het beter is te kiezen voor groene energieproducten is het goed te weten welke 3 energieproducten je eens zou moeten vergelijken.

Duurzaam opgewekte energieproducten uit het buitenland.

Duurzaam opgewekte energie uit het buitenland.

Duurzame energie, je hoort er bijna dagelijks over in reclames, actualiteitenprogramma’s en in de journaals. Wat niet veel mensen weten is dat een groot gedeelte van duurzame energie uit het buitenland wordt gehaald. 

Uit een onderzoek van statistiekbureau Eurostat blijkt dat de energie uit Nederland het minst duurzaam van Europa is.  Echter maakt dat voor ons als consument eigenlijk geen verschil. 

Duurzaam opgewekte energie van Nederlandse bodem.

Duurzaam opgewekte energie van Nederlandse bodem.

Naast alle duurzame energie die je via jouw energie maatschappij uit het buitenland kan halen, zijn er ook partijen die je stroom uit Nederland aanbieden. Hierdoor worden de krachten uit de gehele sector gebundeld om zoveel mogelijke Nederlandse duurzame energie te produceren.

Het halen van duurzame energie uit Nederland is niet alleen goedkoper, buitenlandse energie heeft een hogere prijs aan transportkosten, je helpt er ook nog eens de Nederlandse economie mee. Het is dus eigenlijk een win-win situatie.

Daarom is het raadzaam om op vergelijkingssites op het internet eens goed uit te zoeken welke energieleverancier duurzame energie uit Nederland aanbiedt. Hoe meer mensen dit doen, hoe goedkoper het wordt en hoe meer banen er gecreëerd worden.  

Duurzaam gas door CO2 Compensatie.

Duurzaam gas door CO2 Compensatie.

Jij  kunt er als consument op verschillende manieren voor zorgen dat je je CO2 verbruik vermindert. En dat kan dan weer door voor duurzame stroom te gaan in plaats van door fossiele (grijze) stroom. Maar dit kan je ook doen met je gasverbruik.

Het doel van Nederland is om uiteindelijk helemaal te stoppen met het gebruik van gas. Helaas zijn we nog niet zo ver dat we nu de gaskraan dicht kunnen draaien, maar stap voor stap gaan we met z’n allen wel die richting uit.

Een aantal leveranciers zorgen er voor dat als jij bij hen gas afneemt zij op een andere plek in de wereld minder CO2 produceren. Dus als je nog geen gasloze woning hebt maar je wilt wel wat goeds doen voor het milieu, is dit een prima oplossing. Vergelijk daarom goed welke leveranciers actief aan CO2 reductie doen.  

Heb jij al een energievergelijking gemaakt?

Heb jij al een energievergelijking gemaakt?

Zoals je leest zijn er verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Maar ben jij er al mee aan de slag gegaan? Op internet zijn een hoop websites te vinden die jou adviseren welke energiemaatschappijen duurzame energie leveren. En het fijne is dat er steeds meer bedrijven aan meedoen. Want het is niet alleen goed voor het milieu maar ook zeer lucratief voor deze bedrijven.

Ze zien aan de doelstellingen die er zijn neergezet dat ze wel mee moeten doen. Met als gevolg dat jij als consument straks nog goedkoper uit bent omdat er door meer aanbieders meer concurrentie komt. Vergelijk daarom goed welke energieleverancier het beste bij jou past en welke het product het goedkoopst aanbieden.

Kies je voor de laagste prijs, een duurzaam energieproduct of beide?

Soms komen energieleveranciers en hun producten verrassend voordelig uit de hoek. Dat maakt het vergelijken van energieproducten altijd een goede keuze. Zo weet je direct wat energieleveranciers te bieden hebben. Van prachtig duurzame energieproducten, de laagste prijzen of een goede mix van beide.

Bij ons kun je een groot aantal energieleveranciers vergelijken. Dat zorgt ervoor dat er altijd wel een energieproduct is die bij je past.

Je kunt bij het vergelijken van energieprijzen makkelijk aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. Van het soort energieproduct, CO2 compensatie tot een 5-jarig energiecontract. Waarbij de voordelen kunnen oplopen tot meer dan 367 euro. Want dat is het gemiddelde dat onze klanten kunnen besparen als ze overstappen.

3 Energieproducten die zeker eens moet vergelijken.
Schuiven naar boven