Besparen op belkosten

Hoewel er geluiden zijn, dat de economie aantrekt, merken de nodige huishoudens daar nog niet veel van. Sterker nog: Voor wie van relatief weinig euro’s moet rondkomen blijft het noodzaak te bezien waar nog bespaard kan worden op de dagelijkse levensbehoeften. Zo kan het de moeite waard zijn je telefoonkosten eens kritisch onder de loep te nemen en te zoeken naar voordeliger mogelijkheden. Die zijn er namelijk dankzij de zegeningen van de moderne techniek.  

Bellen via een vaste lijn is niet meer cool, dat merken de grote telefonieproviders al een tijdje. Stukken voordeliger, zo niet bijna gratis, bel je via de computer. Met Skype,  Voipstunt, Voipbuster of andere softwarevoorzieningen. Niet moeilijk te installeren en te hanteren. En zonder hoog starttarief, zodat je per seconde wijzer kunt worden.. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van goedkoper bellen?

Je goed verdiepen in de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden is belangrijk, want anders blijkt de besparing achteraf toch nog tegen te vallen. Bekijk om te beginnen je belgedrag: Ben je van de lange gesprekken? Bel je vooral naar vaste nummers of naar juist naar mobiele nummers? Heb je familie of vrienden buiten de grenzen? Bel je geregeld 0900-nummers? (dat kan namelijk niet bij sommige providers) 
 
Ook verstandig om na te gaan: Bel je vaak zelf of wórd je veel gebeld? In het laatste geval moet de computer in principe dag in dag uit ingeschakeld blijven. Ook dat kost geld: Al gauw een 300 euro per jaar aan stroom. De aanschaf van een internettelefoon kan dan een aanrader zijn. Even een investering, maar voor langere duur. Niet iedereen vindt het plezierig om achter de pc te bellen. Ook sms-sen is mogelijk.  

Waarom je goed moet nadenken over bellen?

Wat dat belgedrag betreft tot slot: In de beperking toont zich ook hier de meester. Dat geldt voor mobiel-, maar ook voor thuis via internetbellen: Overdrijf de aandrang om contact met de buitenwereld te willen houden niet en blijf binnen je bundel.. Ook dat bespaart je geld – én ergernis. 

winkelen

Hoe bespaar je geld

belkosten huishoudensgoedkoper bellenmoderne techniekskypetelefoonkostenvaste lijn

Comments are disabled.