Besparen op wekelijkse boodschappen

Besparen op wekelijkse boodschappen

De dagelijkse boodschappen – ze moeten gewoon gedaan, ook al raakt de knip leeg tegen het einde van de maand. Verstandig management op dit gebied is geboden in deze tijd dat bezuinigen en besparen sleutelwoorden zijn.  Want heerlijk natuurlijk, als je geld genoeg hebt om gedachteloos de supermarktkar vol te stouwen, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. De kern van de zaak: Geld dat je niet hebt, kun je niet uitgeven. Een paar tips. 

Maak altijd een lijstje, overweeg wat echt nodig is en houd je er aan. 

Als je je echt perfect wilt voorbereiden op de gang naar de supermarkt: Bekijk de aanbiedingen van te voren. Laat je niet verrassen in de winkel.

Kijk ook verder voorruit. Als er een feestje ‘dreigt’ over enige tijd, dan kunnen wellicht al wat dingen worden aangeschaft, die nu (en dan misschien niet meer) in de aanbieding zijn. Maar ook wat dit betreft: Je moet er wel het geld voor hebben. *De prijsverschillen per supermarkt zijn behoorlijk. De moeite waard om ze te vergelijken. Overigens moeten producten uit goedkopere winkels – of B en C-merken – je wel smaken. Tenzij je dat voor lief  neemt. 

Speciaalzaken moeten ook bestaan. Die moet je ook zeker aandoen als je een bijzonder stuk kaas wilt bijvoorbeeld, of een mooie bos bloemen. Maar ook op de markt kun je voor zulke en andere zaken goed én voordeliger terecht. Zeker tegen sluitingstijd, als de kooplui van hun verse producten af willen. 

winkelen

Gooi zo weinig mogelijk weg. Maak eten voor meer dagen en vries zo mogelijk in wat overblijft. Neem wat dat betreft geen voorbeeld aan veel supermarkten, waar heel veel onverkochte verse producten als brood aan het einde van de dag de afvalton in gaan.. 

En dan nog even over die volle kar: Neem zoveel mogelijk een mandje. Dat maakt je er sneller van bewust hoeveel je inslaat. Niet pinnen, maar cash betalen  – en niet veel geld meenemen – helpt ook. 

Nog meer voordeel

boodschappenboodschappen lijstjeboodschappen mandje

Comments are disabled.