Bezoek de talentendienst voor reparaties

Bezoek de talentendienst voor reparaties

Alles gaat wel een keer stuk. Vooral als u aan gebruiksvoorwerpen denkt. Het repareren van gebruiksvoorwerpen kan erg duur zijn. Toch zijn er genoeg manieren om hier op te besparen op kleine reparaties.  
 
Vaak als u naar de winkel gaat, vallen de kosten hoger uit dan u hoopt. De kosten zijn hoog omdat het winkelpand betaald moet worden maar ook het personeel. Slim is om in uw eigen omgeving even rond te vragen wie er handig is. Uw buurman, uw zwager of de beste vriend van uw vriendin. Wanneer uw sociale kring niet zo groot is, kunt u naar bijeenkomsten gaan die speciaal gericht zijn om dingen te maken.  

Repareren is beter dan weggooien 

Een nieuw fenomeen is het Repair café. Dit betreft een nationaal concept. Het gebeurt op meerdere plekken in Nederland. Het Repair café vindt u vaak in een wijkcentrum of andere buurtcentrum bij u in de buurt. Een Repair café is een repareerbijeenkomst georganiseerd voor een bepaalde buurt. 
 
Vaak wonen er namelijk meer mensen die handig zijn in de buurt dan u denkt. Deze talenten zijn verzameld en bundelen samen de krachten bijeen om gebruiksvoorwerpen te maken.  

Dit café heeft ook een doelstelling en dat is: “Gebruiksvoorwerpen maken in plaats van weggooien”. Naast de milieubewuste functie heeft het ook een positief effect op de sociale cohesie in de buurt.  

Laat het maken 

U kunt naar deze bijeenkomsten gaan om kleine dingen te laten maken. Denk aan een broodrooster die niet meer werkt of een stoelpoot die te los zit.  

winkelen

Besparen

bepaalde buurtbuurtgerichtkostenreparatiereparatiestalententalentendiensttalentendienstenweggooienwinkelpand

Comments are disabled.