Draag een steentje bij aan de maatschappij

Draag een steentje bij aan de maatschappij

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Regelmatig hebben we te maken met mensen die geld inzamelen voor een goed doel, bijvoorbeeld collectanten. Ze collecteren voor goede doelen zoals Kika omdat het goede doel hun aanspreekt en graag een steentje bij willen dragen. 

Concreet doel 

Het is belangrijk een concreet doel voor uzelf te formuleren voor het goede doel waar u voor kiest. Laat mensen de vrijheid zelf te kiezen welk bedrag zij willen doneren; het kan een klein bedrag maar ook een groter bedrag zijn. Als u enthousiast bent over het goede doel, is het vaak ook makkelijker om mensen te overtuigen waarom het goede doel nuttig is. De kans is groter dat zij een donatie zullen geven. 

Informatie 

Naast een concreet doel te formuleren, is het ook belangrijk dat u weet wat geld inzamelen precies inhoudt en op welke manieren u dit kunt doen. U kunt ervoor kiezen om collectant te worden, een actiepagina te starten op internet of een bijeenkomst te organiseren waarbij het doel volledig centraal staat.  

Zelf een goed doel oprichten 

U kunt er ook voor kiezen zelf een goed doel op te richten. U dient dan eerst een duidelijk stichtingsplan op te stellen. Hiermee gaat u naar de notaris die een document opstelt voor de Kamer van Koophandel ter inschrijving. De Kamer van Koophandel dient akkoord te geven. Om meer bekendheid te krijgen, is het noodzakelijk een eigen website op te stellen. Maak een begroting en zorg voor vrijwilligers voor uw goede doel. Als u het CBF-keurmerk aanvraagt, wordt uw stichting sneller serieus gekomen aangezien er al talloze goede doelen bestaan. 

winkelen

Besparen

actiepaginaformulerengeld inzamelengoed doelmaatschappijmakkelijkmensenovertuigensteentje

Comments are disabled.