dure reizen

Tripjes met het openbaar vervoer zijn vaak kosten die onvermijdelijk zijn. Zeker wanneer u geen auto bezit. Reizen met het openbaar vervoer is soms schrikbarend duur. Er zijn een aantal manieren om het toch iets goedkoper te maken. 

Beter laat dan nooit 

Als u met de trein naar de bestemming gaat, betekent dit niet per definitie dat u ook op tijd komt. Van deze nood kunt u soms een deugd maken. Als uw trein meer dan 30 minuten vertraging heeft, mag u namelijk uw geld terug vragen. Tot een uur vertraging krijg u de helft van u kaartje terug.  

Check de abonnementen 

Voor treinreizen zijn er verschillende abonnementen mogelijk. Als u zich hierop abonneert is het tijdens bepaalde tijdstippen veel goedkoper om te reizen. Denk aan spituren. Als u buiten deze tijden om reist, kan dat u 40% schelen.  

Wanneer u vaak dezelfde reis maakt op hetzelfde traject, kan het ook goedkoper zijn om een traject abonnement te nemen. Slim is om uit te rekenen hoeveel u per jaar ongeveer kwijt bent en dan de vergelijking te maken met het abonnement. U zult zien dat u vaak veel goedkoper uit bent.  

winkelen

Let op aanbiedingen in winkels 

Er zijn veel drogisten die zo nu en dan aanbiedingen hebben. U kunt deze aanbiedingen vinden in de folders of op internet. U kunt dan vaak een treinkaartje kopen waarmee u onbeperkt kunt reizen. Dit is ideaal wanneer u een dagje uit gaat. Voor lange afstanden biedt dit een uitkomst. Wanneer er op uw gewenste moment geen kaartje beschikbaar zijn, kunt u ook altijd even op marktplaats kijken. Ze worden regelmatig aangeboden.  

Besparen

abonnementenbestemmingdure reizengeld teruggoedkoperonvermijdelijkopenbaar vervoerreizenschelenvervoer

Comments are disabled.