Waarom zou ik een autoverzekering vergelijken?

Waarom zou ik een autoverzekering vergelijken?

Wil je een autoverzekering vergelijken? Slim want een auto is een kostbaar bezit. Maar hoe kies je nu de juiste verzekering? Dat vragen steeds meer mensen zich af omdat de keuze de afgelopen jaren fors gegroeid is.  

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen en dekkingen. Zo zijn inzittende niet altijd verzekerd als je een autoverzekering afsluit. Of is rechtsbijstand niet automatisch inbegrepen. Het zijn een aantal voorbeelden van waar je op moet letten en goed voor elkaar wilt hebben. Want of je nu voor een Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering, beperkt Casco of volledig Casco verzekeren kiest. Een goede hulp bij geschillen of dat inzittende verzekerd zijn is belangrijker dan je denkt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoeft zeker niet altijd je eigen schuld te zijn. Het kan van verschillende factoren afhankelijk zijn waardoor goed verzekerd zijn soms zelfs van levensbelang kan zijn. 

Als je een verzekering zoekt is het goed om rekening te houden met de leeftijd en waarde van een auto. Maar zeker zo belangrijk zijn de jaarlijkse kilometers die je maakt. Wat overigens ook nog een fors verschil maakt in je maandelijkse premie.  

Dat is overigens ook best vreemd. Je zou ervan uit gaan dat je bij meer kilometers meer ervaring hebt dan andere weggebruikers met veel minder kilometers. Waardoor de kans op het krijgen van een ongeluk juist kleiner zal worden. Maar nog altijd zien verzekeringen dit vaak anders. 

winkelen

Wat is een W.A. Autoverzekering vergelijken?

Wat is een W.A. Autoverzekering vergelijken?

Wanneer je in het bezit bent van een auto bestaat er de kans dat je een keer schade rijdt.  Nu zullen de meeste mensen waarschijnlijk zeggen dat hen dat niet overkomt, maar als dat toch gebeurt ben je een hoop geld kwijt.  

Wanneer je schade rijdt moet je direct je schadeformulier invullen, maar dat zegt nog niks over je kosten. Het is daarom slim om wanneer je een auto hebt deze W.A. te laten verzekeren. Bij een W.A. verzekering vergoed de verzekeraar niet alleen jouw schade maar ook de schade van de andere partij. Dat geldt trouwens niet alleen voor andere voertuigen.  

Een W.A. verzekering vergoed namelijk ook de schade voor objecten, goederen en personen. Ook als een ander in jouw auto rijdt en schade rijdt, vergoed een W.A. verzekering dit meestal ook. 

Wat is een beperkt Casco autoverzekering vergelijken?

Wat is een beperkt Casco autoverzekering?

Als je je auto wilt verzekeren zal je merken dat verzekeraars drie basisdekkingen aanbieden. Dit zijn WA beperkt Casco verzekeringen. Een WA beperkt Casco is een aanvulling op je WA autoverzekering. Hierdoor is net als bij een W.A. de schade die je bij een ander veroorzaakt gedekt. Maar je kan ook in een situatie komen waarbij jouw auto schade oploopt maar niemand kan aanwijzen die aansprakelijk is.  

Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal of brandschade. De verzekering dekt dus de schade door overmacht. Naast brandschade en diefstal vallen hier ook inbraak, joyriding, ruitbreuken, botsing met een dier en schade door storm, hagel of overstroming onder. Ook regelt de verzekeraar vervangend vervoer indien nodig. Daarnaast betalen ze bij total loss verklaring de dagwaarde van de auto uit.  

Wat is een volledig Casco autoverzekering?  

Wat is een volledig Casco autoverzekering?

Wanneer je voor de meest uitgebreide verzekering voor je auto wilt gaan moet je gaan voor een volledig Casco autoverzekering. Deze verzekering verzekert nagenoeg alle schade aan je eigen auto. En dat is zelfs wanneer je er zelf schuldig aan bent.  

Daarnaast verzekert de volledig casco verzekering niet alleen jouw schade maar ook de schade die jij bij andere voertuigen, personen en goederen toebrengt. De WA volledig Casco verzekering wordt ook wel de All Risk verzekering genoemd. Dit omdat je in principe overal voor gedekt bent wanneer je deze uitgebreide verzekering neemt.  

Je bent dus niet alleen verzekert bij een aanrijding maar ook bij slippen of te water raken. Of het nu je eigen schuld is of niet.  

Hoe kies je de juiste autoverzekering?

Hoe kies je de juiste autoverzekering?

Ben jij iemand die iedere dag in de auto zit of ga jij alleen af en toe een stukje rijden? Door na te gaan hoe vaak je gebruik maakt van je auto en hoeveel risico je daarmee loopt om schade te rijden, kan je goed vergelijken welke autoverzekering bij jouw past. Misschien heb je nog nooit schade gereden en is een simpele verzekering voor jou wel goed genoeg. Maar als je echt geen risico wilt nemen dan is het slim om sowieso de meest uitgebreide verzekering te nemen. 

Net als bij andere verzekeringen zijn er een hoop verschillende verzekeraars. Het voordeel van al deze verschillende bedrijven is dat jij deze met elkaar kan vergelijken. Zo kan je dus de meest uitgebreide autoverzekering nemen voor het goedkoopste bedrag.  

Waarom moet je een oude auto niet casco verzekeren?

Waarom moet je een oude auto niet casco verzekeren?

Naarmate de jaren voortduren worden auto’s veel minder waard. Een oude auto casco verzekeren levert je doorgaans alleen de dagwaarde maar op. Daar schiet je in veel gevallen niet veel mee op. Zo kan een auto die je ooit voor enkele tienduizenden euro’s hebt gekocht nu nog maar een paar duizend euro waard zijn.  

Je kunt er dan beter voor kiezen om een auto beperkt casco te verzekeren. Op die manier ben je voor eigen schade verzekerd. Maar betaal je niet teveel voor een verzekering. Je kunt met onze vergelijker een autoverzekering vergelijken.

Hoewel de meeste verzekeraars je graag een dure verzekering willen aansmeren zullen ze elk ook bekennen dat na een bepaald levensjaar casco verzekeren geen goed idee is. Het kost je doorgaans veel meer maar levert je wanneer het nodig is maar een fractie op. 

Een autoverzekering vergelijken doe je een stuk eenvoudiger met onze website en autovergelijker.

Autoverzekeringen blog

auto verzekeringauto verzekeringenautoverzekeringbeperkt casco verzekeringcascocasco verzekeringinzittende verzekerennieuwe auto verzekerenoude auto verzekerenrechtsbijstandrechtsbijstand verzekeringverzekering autoverzekeringenwawa verzekering

Comments are disabled.