Een goedkope student is een blije student

Een goedkope student is een blije student

Scholieren en studenten hebben over het algemeen niet breed. Ze zijn veel tijd kwijt aan studeren en school en hebben weinig tijd om daarnaast nog een bijbaantje te hebben. Hun maandelijks besteedbaar inkomen is hierdoor beperkt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen op uw studie en school. 

Boeken zijn duur 

Er zijn bepaalde dingen die u wel moet aanschaffen: boeken bijvoorbeeld. Een keuze is om de helft van de boeken niet aan te schaffen, maar dit is natuurlijk niet verstandig. Dan loopt u studievertraging op die iets duurder is dan die boeken. Er zijn een paar manieren om het aanschaffen van boeken wat dragelijker te maken.  

Er zijn genoeg winkels waar u tweedehands boeken kunt aanschaffen. U kunt het beste even op internet kijken welke winkels er bij u in de buurt zijn. De boeken zien er misschien niet meer zo goed uit als nieuw, maar ze zijn nog prima. Of u nu zelf de ezelsoren creëert of dat iemand anders dat al heeft gedaan, dat maakt toch niet uit?  

U kunt natuurlijk ook online boeken kopen. Marktplaats is een hele populaire site om boeken te kopen. Belangrijk is dan wel dat u goed let op de editie van het boek dat u nodig hebt. Vaak lijken boeken op elkaar en loopt u de kans dat u een verouderde versie aanschaft.  

winkelen

Verkoop boeken 

Wanneer u een vak hebt gehaald, verkoop dan uw boeken. Doe dit vooral met de vakken die u toch niet zo leuk vond. Breng ze weg naar een tweedehandswinkel of zet ze online.  

Besparen

beperktbijbaantjeblije studentboekengoedkope studentinkomenprimastudenttweedehandstweedehands boekenwinkels

Comments are disabled.