Eerst denken, dan (niet) doen

eerst denken dan niet doen

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Stel: u ziet een leuk jurkje hangen of een ‘super voordelige’ aanbieding, laat u niet verleiden, want u kunt er spijt van krijgen. Het zorgt voor onnodige kosten; het geld kan voor belangrijkere zaken van toepassing zijn. 

Lijstje benodigdheden 

Maak voordat u gaat winkelen een lijstje met daarop de benodigdheden (dingen die u dus echt nodig heeft) en houd u zich daaraan. Om groots te besparen, moet u klein kunnen denken. Aanbiedingen zijn vaak helemaal niet voordeliger, meestal betaalt u een paar cent minder. Dit is vaak de oorzaak van een impulsaankoop. Ga na of u bepaalde producten echt nodig heeft. Bedenk geen smoes om een onnuttige aankoop alsnog te doen. Het is zonde van het geld. 

Budget 

Maak voor uzelf een budget en overschrijd deze niet. Ga winkelen met alleen contant geld op zak, zodat u ook niet meer uit kan geven dan nodig is. Maak bijvoorbeeld een deel van uw salaris over naar een spaarrekening. Het is verstandiger om geld achter de hand te houden dan het onnodig te besteden. 

Internet en tweedehands 

Doe geen aankopen via internet. Webshops hebben vaak acties waarbij u bij besteding van een bepaald bedrag korting krijgt of dat u geen verzendkosten hoeft te betalen. Dit is lang niet zo voordelig als het lijkt. Als u iets echt nodig heeft, kijk dan of het tweedehands te verkrijgen is. 

winkelen

Mocht het toch gebeuren dat u een impulsaankoop heeft gedaan, kunt u wellicht weer iets verkopen. Dit verzacht het feit dat u een miskoop heeft gedaan en u heeft uw geld weer terugverdiend. Herhaal dit niet te vaak; zo voorkomt u nooit impulsaankopen. 

Besparen

aanbiedingboodschappen lijstjebudgetbudhetkopenlijstjesuper voordeligeuitstellenwinkelen

Comments are disabled.