Energie vergelijken en overstappen.

Energie vergelijken en overstappen

Het einde van het jaar is inzicht en dat betekent voor veel huishoudens energie vergelijken en een nieuwe energieleverancier. Maar voor welk energiebedrijf ga je kiezen en waar let je op?

Ga je voor groene en duurzame energie? Allemaal vragen die je kunt stellen als je wilt overstappen naar een andere energie leverancier. Hieronder enkele tips die je kunnen helpen om een keuze te maken.

Maar voor je aan de slag gaat met de tips is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met je huidige contractduur. Wanneer je nog een lopend contract hebt kun je vrijwel nooit boetevrij overstappen. Ook staat het energiebedrijven vrij om tegen te werken bij een mogelijke overstap. Om hierachter te komen kun je het beste contact opnemen met je huidige energieleverancier.

Jouw energiewensen maken het verschil.

Jouw energiewensen maken het verschil

De meeste energiebedrijven doen ongeveer hetzelfde, zoals het leveren van gas en stroom. Het verschil ligt bij de service en betrouwbaarheid (weinig storingen enzovoort) van je leverancier en de stroomkeuze die veelal uit de bekende grijze stroomvariant als de groene stroomvariant bestaat. Je kunt op diverse websites meer lezen zoals reviews van andere consumenten.

Op de website van de energieleverancier zelf kun je vaak lezen hoe de stroom opgewekt wordt. Komt je stroom uit Nederland of het buitenland en waardoor. Met andere woorden op welke manier is de energie opgewekt.

Blijf energieproducten altijd vergelijken

Blijf energieproducten altijd vergelijken

Een belangrijke tip is om altijd te vergelijken. Een keuze maken kan lastig zijn, maar op deze manier heb je voor jezelf een goed beeld. Bij sommige energiebedrijven als Vattenfall heb je bij het overstappen de keuze uit verschillende cadeaus.

Meer hierover vind je op Vattenfall cadeau. Is duurzaamheid een eis bij het maken van je keuze? Kies dan voor een leverancier die dit ook vind. Neem bij je vergelijking je verbruik van het afgelopen jaar, of je vaste of variabele prijs wilt en de duur van het contract. Je werkelijke verbruik staat op je jaarnota.

Laat jij je verleiden door een cadeau, een groen product of toch die lage energieprijs?

Laat jij je verleiden door een cadeau, een groen product of toch die lage energieprijs?

Bedrijven zijn altijd blij als je overstapt. Bij Vattenfall kun je kiezen uit een cadeau na keuze zoals een tablet of cadeaukaart. Zij bieden een welkomstcadeau aan als je energieabonnement. Een Cadeau tussen de 200 en 350 Euro. Naast cadeaus worden ook kortingen gegeven.

Een vaste en variabele prijs voor energie? Kies voor energie vergelijken!

Een vaste en variabele prijs voor energie?

Bij je energie kun je kiezen uit een vaste en variabele prijs. Dit houdt in dat wanneer je kiest voor een vaste prijs kosten voor levering dezelfde zijn tijdens je contract. Levering van energie met variabele prijs veranderd de leveringskosten. Voordeel van vaste prijs is dat je tijdens de duur van je contract weet wat je kan verwachten.

Groene stroom voor een beter klimaat?

Groene stroom voor een beter klimaat?

Groene stroom wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor ons, maar ook voor de wereld. Kies je voor duurzame stroom informeer bij de leverancier waar het vandaan komt.

Groene stroom kan opgewekt worden uit zon, wind en water. Vind je groene stroom belangrijk? Dan kun je ook informeren naar de investeringen die het bedrijf doet. Want helaas is het nog niet mogelijk om te stoppen met grijze energie. Maak je keuze op basis van duurzaamheid. Door energie vergelijken kun je ook aangeven dat je dit belangrijk vindt.

Of heeft een gegarandeerde lage energieprijs je voorkeur?

Of heeft een gegarandeerde lage energieprijs je voorkeur?

Soms gaan voorkeuren ten goede van de energieprijs. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarom is het vergelijken van de energieprijs vooral een goede keuze. Want daar kun je uiteindelijk het meeste voordeel halen. Je kunt denken aan lagere maandlasten en ook nog eens een groen goed energieproduct.

Wat je ook moet weten over het ontvangen van een cadeau is dat je deze veelal niet aan het begin van een energiecontract krijgt maar na het eerste of soms zelfs tweede jaar. Staar je om die reden niet blind op een gratis cadeau of hoge eenmalige korting en laat je goed informeren.

Energie vergelijken en overstappen.
Schuiven naar boven