Welke energiebesparende producten zijn er?

Welke energiebesparende producten zijn er?

Wil je energiebesparende producten omdat je ook benieuwd hoeveel stroom de wasmachine gebruikt. Wat de designlamp die elke avond aanstaat je kost of wat dat gigantische televisiescherm slurpt? Dan zijn er verschillende meters om je energieverbruik te meten. Op die manier krijg je veel meer inzicht. 

Het verbruiken van energie is de afgelopen jaren heel belangrijk geworden. Maar vaak weten we niet wat een elektrisch apparaat werkelijk verbruikt. Vaak kun je van de wattage niets aflezen of vertelt het energielabel je niet altijd alles over energieverbruik. Zo kan het zijn dat je een airco tijdens de warme zomerdagen hebt aangezet en uiteindelijk een hoge energierekening krijgt. Het kost namelijk veel energie zo‘n airco. Door energie en verbruik inzichtelijk te maken krijg je volop informatie over de kosten.  

Naast de verschillende energiemeters zijn er ook andere manieren om energieverbruik in de hand te houden. Zo hebben steeds meer huishoudens een slimme meter. Op die meter is informatie actueel en direct af te lezen.  

Energiemeters om je verbruik bij te houden.  

Energiemeters om je verbruik bij te houden.

Vroeger kreeg je aan het eind van het jaar de afrekening van je energieverbruik. Het ene jaar had je meer en het andere minder energie verbruikt. Maar je moest dan altijd uitgaan van wat jouw energiebedrijf aangaf.  

winkelen

De tijden zijn inmiddels veranderd en je kan nu zelf in de gaten houden hoeveel energie je verbruikt door gebruik te maken van een energiemeter. Een energiemeter is eigenlijk een energieverbruiksmanager. Dit kan een los apparaatje zijn maar tegenwoordig kan dit ook via een app op je smartphone. Het fijne aan dat je dit nu zelf kan bijhouden is dat je ook veel meer informatie krijgt dan je meterkast jou geeft.  

De meeste energiemeters geven jou de informatie over je verbruik in overzichtelijke tabellen en grafieken. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het stoplicht. Hiermee geeft de app of het apparaat jou een seintje wanneer je aan het verspillen bent.  

Hiermee kun je van dag tot dag je energieverbruik in de gaten houden en snel zien wanneer je teveel of weinig energie verbruikt. Bij wat meer geavanceerde energiemeters kan je ook verschillende periodes met elkaar vergelijken. Zo kan je zien in welke periode je de meeste energie verbruikt en daar op inspelen. 

Zonnepanelen zijn energiebesparende producten die energie opleveren.

Zonnepanelen die energie opleveren

Het wordt ook wel een onuitputtelijke bron genoemd; de zon. En wie houdt er nu niet van om in de ochtend de gordijnen open te doen en te ontdekken dat het stralend weer is. De zon geeft energie en dat hebben de energieleveranciers ook door.  

Vandaar dat de populariteit van zonnepanelen steeds groter wordt. Zonnepanelen zetten de stukjes energie van de zon om in stroom en slaan dat op. Deze stroom wordt dan weer naar huishoudens gestuurd. Hierdoor verbruik je dus natuurlijke stroom en tast je de natuur niet aan. Daarnaast is het veel goedkoper dan het verbranden van fossielen stoffen voor je stroomvoorziening.  

Slimme thermostaten die je verbruik verminderen.

Slimme thermostaten die je verbruik verminderen.

Er zijn tegenwoordig verschillende slimme apps en producten. Een van de meest populaire slimme apparaten is de slimme thermostaat. Een slimme thermostaat zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verwarming alleen aan staat als jij thuis bent. Zo verspil je geen onnodige energie en houd je ook nog eens meer geld in je portemonnee.  

Een slimme thermostaat kan dus zelf de verwarming aan- en uitzetten. Daarnaast kan je hem ook van afstand besturen. Dus als je onderweg naar huis bent en het is koud, dan kan je onderweg vast de verwarming aanzetten. Zo kom je altijd thuis in een lekker warm huis. Of ben je vergeten je verwarming uit te zetten wanneer je op je werk zit?  

Geen probleem, één druk op de kop en je kachel staat weer uit. Een slimme thermostaat kan je weekritme leren kennen en dus automatisch anticiperen op wanneer je wel of niet thuis bent. Wanneer je naast je slimme thermostaat ook slimme radiatorknoppen gebruikt, kan je ook aparte ruimtes verwarmen. Zo staat alles niet aan en bespaar je ook energie.  

Een slimme thermostaat behoort absoluut tot energiebesparende producten en kan je het beste gebruiken in combinatie met een slimme energiemeter. Zo houd je zelf de regie over wanneer je verwarming aan staat en wat je kosten daaraan zijn.  

Waarom komen er steeds meer slimme producten bij?  

Waarom komen er steeds meer slimme producten bij?

Natuurlijk zijn slimme producten overal te vinden. Of je nu de toon thermostaat in gebruik hebt of een meter om energieverbruik te meten. Je krijgt met slimme producten veel meer inzicht. Dat is waar besparen van energie en verbruik verminderen uiteindelijk ook mee begint. 

Veel slimme producten kun je koppelen aan een online account waarna je ze kunt bedienen met je mobiele telefoon. Daardoor krijg je direct actuele informatie. Door deze te verwerken in een grafiek weet je ook wat je kunt doen of op welke momenten je kunt besparen. 

Slimme energiebesparende producten zorgen voor ultieme besparingen.  

Beste producten blog

energieenergie opleverenenergiebesparendeenergiebesparende productenenergiemetersenergieproductenproductenslimme productenslimme thermostatenultieme besparingenverbruikverbruik verminderenzonnepanelen

Comments are disabled.