Ga niet winkelen met een lege maag

Kortingen van wel 70%, Alles moet weg, Nergens goedkoper. Dáár liggen de kansen om efficiënt te winkelen voor het opscheppen, zul je zeggen. Ten dele is dat waar, maar er zijn valkuilen. Waar menigeen in trapt.. 

Laten we eerlijk zijn: De stad in gaan is leuk. Uitverkoop ook, als je daarvan houdt. En het kan besparing opleveren. Maar ook niet..   Koop je bijvoorbeeld sterk afgeprijsde kleding, dan kun je die meestal niet terugbrengen of ruilen als dat truitje het toch net (of helemaal) niet is, als je het thuis in de spiegel ziet. De verleiding is bovendien groot, dat je méér koopt dan je eigenlijk van plan was. Wég besparing. Om maar even niet te denken aan het feit, dat ook die voordelige broek naderhand een beetje raar blijkt te zitten.. 

Meer kopen dan je van plan was kan ook voortkomen ook je gemoedstoestand. Na een aanvaring met partner of kinderen kun je troost vinden in het doen van aankopen, die je anders achterwege had gelaten. Op pad gaan met een lege maag is eveneens geen aanrader als je zuinig wilt winkelen. Naar mogelijkheden om honger en dorst te stillen hoef je doorgaans niet lang te zoeken. En ze zijn niet gratis.  Zelf een b(oterh)ammetje meenemen, als je maag snel knort is misschien een idee? We hebben het over besparen. 

Bij besparend winkelen kan ook gedacht worden aan de groeiende kringloopsector. Veel zaken (niet alleen kleding) in kringloopwinkels verdienen een herkansing. Ze zijn bovendien soms maar weinig gebruikt. Paste iets de eerste eigenaar niet, dan jou misschien juist wel? 

winkelen

Hoe bespaar je geld

besparenboodschappenkortingwinkelenwinkelen met een lege maag

Comments are disabled.