Handige informatie over creatief schoonmaken

Handige informatie over creatief schoonmaken

De meest radicale bezuiniging op schoonmaakkosten is uiteraard: niet schoonmaken. Onnodig te vermelden dat het nadeel van deze methode zich al op zeer korte termijn aandient. Een vuil huis is zacht gezegd niet bevorderlijk voor de gezondheid van lichaam en geest.

Een vuile bedrijfsruimte trouwens ook niet, maar het lijkt er op dat in bedrijven soms bezuinigd wordt op een wijze, die sterk lijkt op bovengenoemde radicale aanpak. Maar dat terzijde. Over besparen op schoonmaak thuis is opvallend weinig informatie te vinden. Een uitdaging dus om zelf creatief te zijn op dit gebied. Te beginnen bij het voorkomen van vervuiling.  
 
Niet wachten met stoffen, stofzuigen en soppen tot de wolken stof om uw oren vliegen en in alle hoeken en gaten gaat zitten. Wie huisdieren heeft moet eigenlijk dagelijks aan de bak. 
 
Bij het koken de afzuigkap aanzetten of een raam openen, zodat vettigheid zo weinig mogelijk neerslaat in de ruimte. Zeker als keuken ‘open ‘is. Het filter van de afzuiging ook geregeld reinigen. Verwijderen van vet is vervelend en lukt op de lange duur alleen met krachtige en dus kostbare reinigingsmiddelen. Ook doordachte inzet van schoonmaakmiddelen werkt besparend. 
 
Draai volle wasmachines – op zo laag mogelijke temperatuur. En met niet te veel wasmiddel. Vaak kan met minder worden volstaan dan op de verpakking staat aangegeven. Met de kanttekening, dat het voor de conditie van de machine verstandig is om heel af en toe een was op hogere temperatuur te draaien. 
 
Draai volle vaatwassers. Of was soms even iets met de hand af, waarbij weinig afwasmiddel nodig is. 
 
Ultieme creativiteit op dit gebied is het zelf maken van wasmiddelen, vaak met gebruikmaken van aloude zeer goedkope huismiddeltjes. Via internet snel op te sporen. 

Besparen

besparen op schoonmakenbesparen schoonmaakcreatief schoonmakenraam openreinigenschoonmaakschoonmaakjeschoonmaken

Comments are disabled.