Het openbaar vervoer, eigenlijk heel luxe

Het openbaar vervoer, eigenlijk heel luxe

Bent u het zat om elke ochtend in die lange file naar uw werk te staan? En wanneer u na een lange dag werken snel naar huis wilt, staat u weer in diezelfde file, alleen nu de andere kant op. U zou eens kunnen overwegen om te reizen met het openbaar vervoer. 
 
Het openbaar vervoer netwerk in Nederland is erg goed. Er zijn veel stations dus u kunt overal komen. En als u net naar dat plaatsje moet waar de trein niet komt, dan rijdt er eigenlijk altijd wel een bus, metro of tram. 
 
Naast dat het openbaar vervoer prima geregeld is in Nederland, is het ook nog eens erg goed voor het milieu. Waar u voorheen met een ronkende motor tussen al die andere auto’s op de snelweg stond, rijdt u nu met veel mensen in één vervoersmiddel. De trein rijdt zelfs op elektriciteit, een zeer groene vervanger van de CO2 uitstoot van uw auto. 
 
Bovendien is het erg gezellig. U raakt aan de praat met echte mensen, in plaats van dat u alleen naar de radio luistert. U hoort de mooiste verhalen en u deelt ervaringen met elkaar. 

Maar de belangrijkste reden is nog wel het geld. U betaalt geen wegenbelasting, geen bijtelling, de kosten die u kwijt bent aan benzine dalen heel snel omdat uw auto stil staat. Natuurlijk kost het openbaar vervoer ook wel wat geld, maar wie weet kunt u een reiskostenvergoeding krijgen van uw werkgever. Bovendien zullen de kosten van het openbaar vervoer niet hoger oplopen dat het geld wat u kwijt was aan uw auto

Besparen

busluxemensenmetronederlandnetwerk nederlandopenbaaropenbaar vervoerpraatronkende motortramvervoerwerk

Comments are disabled.