Hoe kan ik mijn huis koelen?

Hoe kan ik mijn huis koelen?

Buiten vallen de mussen bijna dood van het dak door de warmte, maar in huis is het helaas niet veel beter. Dat wordt nog wat als u straks naar bed moet. Het zweet loopt u nu al in straaltjes van uw voorhoofd. Wat zou het fijn zijn als u uw huis wat koeler kon maken. 
 
U kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon de ramen open te zetten en de wind zijn werk te laten doen, echter kan dit ook betekenen dat er juist nog meer warmte naar binnen komt. Als u voor deze manier kiest, moet u goed opletten dat het buiten koeler is dan binnen, anders zult u niet het gewenste effect krijgen. 
 
Als u het wat kunstmatiger wilt, kunt u kiezen voor een ventilator. Heerlijk als u steeds even een koele windvlaag langs uw rug voelt gaan, echter is deze manier zeer plaatselijk en kost het behoorlijk wat energie. Uw huis wordt er niet koeler van en er moet altijd een stopcontact in de buurt zijn. 

Om uw huis echt koeler te maken, is er de airco. Er bestaan zowel vaste als mobiele airco’s en beide dragen ze bij om de temperatuur in uw huis echt te laten dalen. Het grote nadeel is echter dat ook dit behoorlijk wat energie kost en dat gaat u later zien op uw energierekening.  
 
Als u toch uw huis wat koeler wilt hebben, maar ook geld wilt besparen, kunt u wederom kiezen voor energie opgewekt door de zon. In warme periodes laat de zon zich veel zien, waardoor u daar optimaal gebruik van kunt maken, als u zonnepanelen op uw dak heeft geplaatst. Hiermee bespaart u geld en hoeft u niet in een warm huis te zitten.  

Besparen

aircoenergiegekoelde woninggeld besparenhuis verkoelenhuisverkoelenverkoelenwarmtewoning verkoelenzonnepanelen

Comments are disabled.