Hoe lang verblijf je in een Sauna Nederland?

Hoe lang verblijf je in een Sauna_

Een sauna Nederland is natuurlijk een heerlijk onspannen gelegenheid. Sommige mensen blijven hier zonder problemen uren genieten.

Zeker bij een Spa en wellness centrum is dit het geval. Omdat er veel verschillende soorten sauna’s zijn en je er soms zelfs kunt genieten van een heerlijk hapje en ook drankje. 

Je gaat vooral naar een sauna als je echt eens wilt genieten van wat een sauna je te bieden heeft. Zo hebben sauna centrums vaak meerdere soorten sauna’s en faciliteiten. Je kunt er vaak zonder problemen een dag doorbrengen. Ik ga je dan ook vertellen over de temperatuur in een sauna en de soorten sauna’s die er zijn. Daarnaast vertel ik je graag waar je terecht kunt voor een dagje ontspannen. Hoewel er over sauna bezoeken nog altijd taboes zijn is het zeker niet zo vreemd als het door veel mensen geschetste beeld. In een sauna komen veel soorten mensen en vrijwel altijd met als reden te ontspannen en genieten.  

Voor veel mensen is de Sauna een plek om even helemaal te ontspannen. Te genieten van warmte, water en behandelingen naar keuze. In Nederland zijn er een aantal sauna’s die veelbezocht worden. Je kunt ze onderaan deze pagina vinden. 

Hoeveel graden is een vochtige sauna Nederland?

Het verschil tussen een vochtige sauna en een droge sauna zit in de luchtvochtigheid. In een droge sauna is een temperatuur van 100 graden meestal prima te doen, in een vochtige sauna is dat veel te warm. Met een vochtige/natte sauna bedoelen we een stoombad.

De temperatuur in een vochtige sauna ligt meestal rond de 50 graden, veel warmer dan dat moet het niet worden want dan is het niet aangenaam meer. Omdat de luchtvochtigheid in een natte sauna vele malen hoger ligt kan 50 graden in een natte sauna hetzelfde aanvoelen als 100 graden in een droge.  

Hoeveel graden is een droge sauna Nederland?

Hoeveel graden is een droge sauna Nederland?

Onder de droge sauna’s vallen Finse sauna’s en infrarood sauna’s. De meeste droge sauna’s hebben een temperatuur die ligt tussen de 70 en de 120 graden. Dat is een behoorlijk verschil per sauna en het is dus echt een kwestie van uitproberen en aanvoelen welke temperatuur voor jou prettig is.

Sommige mensen kunnen makkelijk een sauna Nederland van 100 graden aan terwijl andere mensen het bij 80 graden al te warm vinden. Ga altijd de sauna uit als je het te warm vindt of je licht in je hoofd begint te worden, forceer jezelf niet om te blijven zitten.  

Waar kan ik terecht voor verschillende soorten sauna’s?

Waar kan ik terecht voor verschillende soorten sauna's?

Bij Spa Gouda kun je terecht voor verschillende sauna’s, waaronder een kruidensauna en een zoutsteensauna. Ook zijn er meerdere baden en rustruimtes om lekker van te genieten. Deze wellness ligt midden in het centrum van Gouda en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer prima te bereiken. Iedere bezoeker krijgt een gratis uitrijkaart voor de parkeergarage, mooi meegenomen!  

Thermen Binnenmaas is te vinden onder de rook van Rotterdam in het plaatsje ‘s-Gravendeel. Het is een gloednieuw en hypermodern sauna- en wellnesscomplex. Ze hebben een enorm uitgebreid assortiment aan stoombaden en cabines. Ook is de tuin erg leuk ingericht en vind je er veel bruggetjes en watertjes. Daarnaast hebben ze ook nog een heerlijk natuurbad waar je in kunt zwemmen. 

Spa Varin bevindt zich in Rijswijk bij Den Haag. Bij dit mooie wellnesscomplex staat rust en ontspanning centraal. Je kan hier als bezoeker  langskomen of gebruik maken van het hotel. Ze hebben onder anderen een zwembad met een whirlpool, infrarood sauna’s, Finse sauna’s en een Turks stoombad. Ook is er de mogelijkheid om verschillende behandelingen en arrangementen te boeken. Wanneer je echt een dagje wil ontspannen is Spa Varin een uitstekende keus! 

Sauna & Beauty De Veluwe is gevestigd in Lunteren. Omdat dit park zich op de Veluwe bevindt kan je uitermate goed genieten van de oer Hollandse natuur. Dit mooie wellnesscomplex heeft een hele hoop sauna’s ter beschikking. Ook zijn er verschillende baden waar je gebruik van kunt maken. Daarnaast staat deze locatie bekend om hun lekkere eten. Wanneer je naast ontspannen ook nog eens heerlijk wilt eten is Sauna & Beauty De Veluwe het juiste adres. 

Sauna vinden? Gebruik onze kaart en pak je voordeel!

Zoek je een Sauna Nederland? Wij hebben de beste sauna en wellness voor je in kaart gebracht. Je kunt vanaf de kaart naar jouw Sauna Nederland gaan en profiteert ook nog eens van voordeel!

Hoe lang verblijf je in een Sauna Nederland?
Schuiven naar boven