Kan ik ook op vakantie in Nederland?

Op vakantie in Nederland? Het zal je verrassen wat Nederland je allemaal te bieden heeft. Je kunt in ons land kiezen voor prachtige vakantieparken, campings of een hotel. Wat je keuze ook is het zal je zeker verrassen wat je te wachten staat. 

De kans dat Nederland je als vakantieland zal bevallen is zeker groot. Er is veel meer dan je weet over de mogelijkheden. Je bent dus zeker niet aangewezen op vakantieparken, hotels of een van de vele campings. Er zijn ook verblijven langs de prachtige Nederlandse kust of aan de grens met Belgie en Duitsland. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Het voordeel van Nederland als vakantieland is dat alles bereikbaarder is en je toch echt een vakantiegevoel kunt hebben. Of je nu een vakantiepark kiest of ervoor kiest om op een camping te gaan staan. Je bent even weg uit de dagelijkse rompslomp. 

Wanneer je nooit eerder in Nederland op vakantie bent geweest zal er zeker een wereld voor je open gaan. Zo is er veel meer te beleven dan je zelf denkt of had verwacht. Van leuke en vooral mooie plekken tot aan spannende en uitdagende plaatsen. Wat heeft Nederland als vakantieland te bieden?

Wat heeft Nederland als vakantieland te bieden?

De meeste mensen denken als ze het woord vakantie horen al gauw aan in de bus of op het vliegtuig stappen naar het buitenland. Op vakantie in eigen land staat vaak niet op nummer 1 als mensen denken aan hun droomvakantie, wat best jammer is want op vakantie gaan in eigen land kan namelijk hartstikke leuk zijn.  

winkelen

Het eerste grote voordeel is al dat je nooit heel ver hoeft te reizen. Vooral met (kleine) kinderen kan dit heel prettig zijn. Verder heeft Nederland een behoorlijke diversiteit om uit te kiezen qua omgeving. Of je nou een huisje aan het strand wil, uitgebreid wil wandelen of fietsen in een bosrijke omgeving of juist de drukte in de stad wil opzoeken, Nederland heeft het allemaal.  

Je kan kiezen voor een groot vakantiepark of juist een kleine camping en alles daar tussenin. Je kan zelfs kamperen bij de boer op de boerderij als je dat leuk lijkt. Ook weet je zeker dat je je verstaanbaar kan maken en dat je eventuele kinderen mee kunnen doen met  het animatieteam op de camping. Ook heeft Nederland vele leuke attractieparken, dierentuinen en andere activiteiten waarmee je de vakantie zeker te weten doorkomt.  

Is op vakantie in Nederland duurder dan het buitenland? 

Is op vakantie in Nederland duurder dan het buitenland?

 De zomer a van 2020 is waarschijnlijk niet wat je ervan verwacht had. Door Corona is alles anders dit jaar. Misschien heb je wel je vakantie moeten afzeggen naar een mooi warm land en heb je geen idee wat je nu moet doen. Maar er is wel degelijk een goede optie waar je voor kan kiezen om alsnog op vakantie te kunnen gaan. En dat is vakantie in eigen land. 

Afgelopen jaren is onder Nederlanders al een steeds grotere trend ontstaan om op vakantie te gaan in eigen land. Het is een misvatting dat je persé duurder uit bent in Nederland. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je voor vakantie wenst.  

Als je bijvoorbeeld graag in een grote villa met zwembad in Spanje zit dan zal je daar in Nederland een stuk meer voor betalen. Dit heeft vooral te maken met vraag en aanbod. In Spanje zijn de kustplaatsen een stuk meer toeristisch en is er bijvoorbeeld een groter aanbod van villa’s met zwembaden dan in ons land.  

Is een vakantie in Nederland wel een echte vakantie?

Is een vakantie in Nederland wel een echte vakantie?

Veel mensen zien een vakantie in Nederland niet echt als op vakantie gaan. Nederland is tenslotte maar een klein landje en je bent binnen een paar uur overal waar je zijn moet. Maar aan de andere kant is Nederland zeer divers.  

Zo heb je om de zoveel kilometer wel een ander dialect en zit er een groot verschil tussen bijvoorbeeld de randstad en de Veluwe. De heuvelachtige omgeving in Zuid-Limburg is niet te vergelijken met het uitzicht wat je in Zeeland hebt van de Neeltje Jans.  

Wanneer je even goed de tijd neemt om online vakanties in Nederland te bekijken kom je erachter dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt. Je kan ook binnen ons land in andere soort omgevingen en culturen komen. Hierdoor voelt het weer als vanouds, alsof je echt ergens anders dan in Nederland op vakantie bent. 

Waarom is op vakantie in Nederland niet populair? 

Waarom is op vakantie in eigen land niet populair?

De meeste mensen willen iets van de wereld zien. Het idee dat ze in Nederland inmiddels alles wel hebben gezien zorgt ervoor dat ons eigen land een minder populaire vakantiebestemming is. Maar toch kun je in Nederland ontzettend veel beleven. In ieder geval dingen die je doorgaans niet direct zal ondernemen. 

Zo hebben we in Nederland prachtige wandelroutes, fietsroutes tot de leukste actieve activiteiten te doen. Waar je doorgaans niet direct aan denkt wanneer je in eigen land op vakantie gaat. 

De prachtige polders, Hollandse kust of uitdagende bossen moet je zeker eens bezoeken. Hoewel je ze normaal misschien zou overslaan hebben ze meer te bieden dan je denkt. Ga je liever shoppen of een dagje ontspannen? Ook dan kan Nederland je veel bieden. Zo zijn er veel verschillende en vooral uitnodigende wellness centra’s waar je terecht kunt.  

Ook kun je kennismaken met verschillende sporten of andere outdoor activiteiten. Dat is als je van een actieve vakantie houdt zeker een uitdaging. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van in welke tijd van het jaar je op vakantie gaat. Maar als je Nederland als vakantieland eenmaal hebt ontdekt merk je al snel dat er veel meer te beleven is dan je ooit dacht.  

Accommodaties vakantie blog

campingfietsvakantienederland vakantienederland vakantielandvakantie in nederlandvakantie NLvakantielandvakantieparkvakantieparkenwandelvakantie

Comments are disabled.