Kinderopvang voor veel mensen te duur

Kinderopvang voor veel mensen te duur

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Regelmatig ziet u krantenkoppen waar staat dat de kinderopvang voor veel ouders simpelweg te duur is. Vaak wordt er dan naar een andere oplossing gezocht: een buurvrouw die even oppast, spelen bij een vriendje of vriendinnetje of opa en oma natuurlijk. In dit artikel kunt u een aantal tips lezen om uw kind opvangen toch goedkoper te maken. 

Kijk in uw omgeving 

Het kan een oplossing zijn om andere vaders en moeders in de buurt aan te spreken. Vraag of u op elkaars kinderen kunt passen. Vaak hebben moeders nog een kind die nog niet naar school gaat. Opa en oma vragen heeft ook een voorkeur. Dit heeft een aantal voordelen. Het kleinkind bouwt al een band op met zijn opa/oma. Daarnaast zijn opa en oma’s vaak flexibel in tijden en dagen. U weet zeker dat uw kind in goede handen is. 

Vergelijk 

Niet iedereen heeft een flexibele opa of oma. Wanneer u toch voor een kinderdagverblijf kiest, kijk dan eerst goed rond. Vaak zijn er in uw omgeving meerdere kinderdagverblijven. Het loont om ze even naast elkaar te leggen om te vergelijken. U betaalt bij een kinderdagverblijf vaak per dag en niet per uur. Hierdoor kunnen de prijzen ontzettend verschillen.  

Gastouder 

Een gastouder is vaak veel goedkoper dan een kinderdagverblijf. U betaalt hen namelijk per uur. Een gastouder heeft daarvoor een speciale korte opleiding gevolgd. Daarnaast moeten zij in hun huis verplicht een aantal kindvriendelijke aanpassingen doen. Denk aan veiligheidshekjes en scherpe randjes die kinderen kunnen bezeren. Als de ene oplossing niet werkt, probeer dan gerust een andere optie. Het één sluit het ander niet uit. 

winkelen

Besparen

besparenbuurvrouwdagengastouderkinderenkinderopvangmensenomgevingte duurtijdenvergelijk

Comments are disabled.