3 2 - Vergelijkhetgewoon.nl

Je wordt op de wereld gezet en je verlaat dit bestaan weer als het je tijd is. Verder is niets honderd procent zeker in dit leven. Terwijl we dat wel graag zouden willen…  Verzekeraars bestaan bij de gratie van dat menselijk streven naar zekerheid en maken het ons zo gemakkelijk mogelijk, zo lijkt het. De prijzen die daarvoor betaald moeten worden kunnen nogal verschillen en het loont de moeite om te onderzoeken of er iets te besparen valt op je verzekeringspakket.  

Het klinkt tegenstrijdig – maar de keuze uit het aanbod aan verzekeraars en hun producten kan ons flink onzeker maken. Als je de reclames in de media leest, hoort en ziet, dan is er eigenlijk maar één de beste en de goedkoopste. Het is duidelijk dat dat niet klopt..  Een en ander is namelijk zeer afhankelijk van je persoonlijke situatie.  

Onder een aantal verzekeringen kun je niet, of bijna niet, uit:  

  • Omdat ze wettelijk of om andere redenen verplicht zijn, zoals de basis-zorgverzekering, de (WA-)verzekering van je auto, als je die hebt; een opstalverzekering voor je koophuis, als dat je dat hebt. Hypotheekverstrekkers stellen die laatste vaak verplicht. 
  • Omdat ze heel veel financiële narigheid voorkomen, zoals een inboedelverzekering, of een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Beide niet verplicht, maar duur zijn ze niet en je bent er blij mee als je kostbare spullen kwijt raakt, door welke oorzaak dan ook; of wanneer je kind nietsvermoedend de straat op rent en een ongeval met ver strekkende gevolgen veroorzaakt. Ook een rechtsbijstandsverzekering hoort bij deze categorie ‘verstandig’.  

 
Daarnaast zijn er verzekeringen, waar mogelijkerwijs de besparing te halen valt, zoals een doorlopende reisverzekering. Verstandig als je vaak op pad gaat. Maar als dat incidenteel het geval is, dan kun je beter en zonder moeite een kortlopende verzekering afsluiten. Daarnaast moet je nagaan of bepaalde kosten al bij je andere verzekeringen gedekt zijn. Of juist niet. Kritisch je verzekeringspakket doorlichten loont. En je hoeft het niet alleen te doen. Op internet vind je alle  hulp. 

Hoe bespaar je geld

onderzoekenverplichtverzekerverzekeringenverzekeringspakket

Comments are disabled.