Moet ik mijn boekhouding uitbesteden?

Moet ik mijn boekhouding uitbesteden_

De boekhouding bijhouden of de boekhouding uitbesteden? Het bijhouden van een goede boekhouding is niet voor iedere ondernemer een favoriete taak. Maar uitbesteden kan behoorlijk in de papieren lopen. Daarom is het tijd voor online boekhouden. Waarbij je een groot deel van de boekhouding helemaal zelf (zonder tussenkomst van een boekhouder) kunt bijhouden.  

Het bijhouden van een goede boekhouding hoeft helemaal niet lastig te zijn. Er zijn verschillende handige online programma’s met prachtige functies. Van een factuur opmaken en betalingen van de facturen bijhouden tot het indienen van je btw aangifte of het krijgen van inzicht in hoe je er financieel bijstaat. Wanneer je voor online boekhouden kiest heb je ook nog eens overal waar je maar wilt toegang tot je gegevens. Of je nu inkopen wilt toevoegen, bonnen in je administratie wil verwerken of projectmatige werkzaamheden wilt invoeren. Je kunt dus veel geld besparen omdat je veel administratie helemaal zelf kunt doen. Doordat de administratieve taken makkelijk geordend zijn kun je in veel gevallen met een beetje naslagwerk beginnen. Waarna je al snel door hebt wat er mogelijk is. Een van de functies is het inscannen en bijhouden van je inkopen. Gewoon een foto van de bon maken en deze direct in je administratie verwerken. 

Waarom is online boekhouden een voordeel? 

Waarom is online boekhouden een voordeel?

Wanneer je je eigen bedrijf hebt is het heel belangrijk om je boekhouding goed en nauwkeurig bij te houden. En waar kan dat beter dan online? Als je online gaat boekhouden kan je overal bij je gegevens en raak je nooit je bonnetjes kwijt.  

winkelen

Maar er zijn nog meer voordelen van online boekhouden. Je kan bijvoorbeeld altijd en overal eenvoudig digitaal factureren. Ook is je online boekhouding makkelijk te koppelen aan je bankrekening. Zo worden afschriften automatisch ingelezen en meegenomen in de boekhouding. Ook kan je accountant gemakkelijk met je meekijken als je vragen hebt.  

Hoeveel geld kost een boekhouder? Stop direct met je boekhouding uitbesteden!

Hoeveel geld kost een boekhouder?

Een boekhouder is een lucratief beroep. Want als je veel geld wil verdienen is dit misschien wel een goede carrièreswitch voor je. Een boekhouder kost je namelijk al snel tussen de 500 en 1500 euro per jaar. Dit hangt van de manier van contact af en van de manier waarop de cijfers worden aangeleverd.  

Daarom kiezen een hoop mensen er voor om zelf de boekhouding voor hun rekening te nemen. Met alle gevolgen van dien. Hierdoor moet er alsnog een boekhouder ingevlogen worden en kost het je alsnog een hoop geld.  

Heb ik helemaal geen boekhouder meer nodig?

Heb ik helemaal geen boekhouder meer nodig?

Wanneer je er voor kiest om je boekhouding online te gaan doen betekent dit niet dat je geen boekhouder meer nodig hebt. Maar veel taken hoef je niet meer door de boekhouder te laten doen. Je boekhouding uitbesteden is dus niet langer noodzaak. Het is wel zo dat je je boekhouder minder vaak nodig hebt. Omdat je alles online doet en geautomatiseerd hebt, kan je boekhouder gewoon online met je meekijken wanneer je dat wil.  

Zo hoef je geen afspraak te maken om elkaar te ontmoeten en met mappen komen die nog ingevoerd moeten worden. Het is dus simpeler, overzichtelijker en goedkoper dan traditioneel een boekhouder inhuren. 

Kan ik ook aan de slag met online boekhouden?

Kan ik ook aan de slag met online boekhouden?

Iedereen die aan bedrijfsvoering doet of ondernemer is met een eigen onderneming kan gebruik maken van een online boekhouder. Ook als je geen bedrijf hebt kan je dit doen. Het staat iedereen dus vrij om hiervoor te kiezen.  

Wanneer je meer overzicht wilt hebben in je inkomsten en uitgaven, of het nu persoonlijk is of voor je bedrijf, is online boekhouden een uitkomst. Je genereert meer overzicht en je bent er minder geld aan kwijt. Kortom online boekhouden is ideaal voor iedereen die het zat is om alles zelf bij te houden. 

Begin vandaag nog met het bijhouden van je boekhouding. Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Stop met je boekhouding uitbesteden. Je kunt het vanaf vandaag helemaal zelf.

Boekhouding blog

administratieboekhoudboekhoudenboekhouderdigitaal boekhoudengoedkoper boekhoudenmijn boekhoudingonline administratieonline boekhoudenonline boekhouding

Comments are disabled.