Sleutel eens aan u autokosten.

Sleutel eens aan u autokosten.

Automobiliteit is een groot goed. Zeker voor wie wat minder centraal woont is de auto al snel het aangewezen middel van vervoer. Maar voor wie de kosten daarvan niet aan de baas kan overlaten, is het flink slikken als duidelijk wordt hoe hoog de maandelijkse uitgaven in feite zijn: Brandstof, wegenbelasting, verzekering, onderhoud en afschrijving niet te vergeten. Nuttig voor het huishoudbudget om te bekijken of het ook minder kan met die autokosten. Bijvoorbeeld: 
 
De auto niet gebruiken als het niet echt nodig is. Logisch maar gemakkelijker gezegd dan gedaan. Nog even snel dat vergeten pak melk halen bij de supermarkt. Op de fiets kan het ook. Om de twee of drie jaar de auto inruilen voor een nieuw(er) exemplaar, omdat een auto met minder kilometers op de teller beter verkoopt, of omdat u dan weer een tijdje garantie hebt, of omdat u geniet van weer nieuwere techniek: Mooi, als u zich dat kunt permitteren, maar realiseer u, dat naarmate een auto ouder is de afschrijving steeds geringer wordt. De kans op gebreken wordt weliswaar weer groter. Dat is ook afhankelijk van uw rijgedrag, dus hebt u dit deels zelf in de hand. 
 
De auto gewoon verkopen, als u maar heel weinig kilometers maakt en een taxi nemen, of een Greenwheel-deelnemer worden – ook dat kunnen stappen zijn, die zowel geld als milieubesparend blijken. Uw auto delen met anderen is een ontwikkeling die nog in de kinderschoenen staat. 
 

Aan de kosten van onderhoud valt nog het meest te sleutelen. De schrik slaat u om het hart als u ‘aan de beurt’ bent. Zeker bij de officiële dealers. De kosten van zo’n beurt zijn tevoren wel precies bekend. De onzekerheid begint, als er ‘complicaties’ zijn. Dan is het een kwestie van vertrouwen, dat bepaalde reparaties ook echt nodig zijn. Maar altijd zijn ze duurder dan u hoopte. Sommige merkdealers geven inmiddels wel korting op onderhoud van oudere karretjes. Maar dan nog is het uurloon van de monteur flink hoger dan in de gemoedelijke garage, waar alle merken welkom zijn. En waar ook nog wel even tussendoor – en gratis – een lampje wordt vervangen. Dus toch eens op zoek naar zo’n besparend adres? 

Sleutel eens aan u autokosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven