Sneller internet? Kies voor glasvezel.

Sneller internet? Kies voor glasvezel.

Wil je sneller internet? Dan is glasvezel internet wellicht een goede oplossing. En het is op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar. Een glasvezel netwerk is daarnaast uiterst betrouwbaar.  

Het kiezen voor glasvezel internet heeft een aantal voordelen. Waarbij de belangrijkste voordeel de stabiele internet verbinding is. Daarmee zijn haperingen van internet of een vertraging bij een groot verbruik verleden tijd. Waar andere vormen van verbindingen vaak tot enkele honderden megabytes per seconden kunnen bereiken gaat glasvezel internet tot meer dan het dubbele en ben je ervan verzekerd dat die snelheden ook bereikt worden. Ook de prijs voor internet via een glasvezel netwerk is in vergelijking relatief voordelig. 

Ik vertel je dan ook graag over de voordelen van glasvezel. Je hebt veel sneller internet en wat je kunt verwachten van een dergelijke internetverbinding. Op die manier kun je een betere keuze maken. Want een ding is zeker. Dat je met glasvezel internet een prachtig snel product in huis haalt. 

Wat is het voordeel van glasvezel internet?

Wat is het voordeel van glasvezel internet

Glasvezel internet heeft vele voordelen, zo heb je met glasvezel internet bijvoorbeeld altijd een stabiele verbinding. Dit komt omdat de verbinding niet wordt gestoord door factoren van buitenaf. Het internet loopt direct naar je voordeur zonder eerst door de wijkcentrale en langs de buren te moeten.  

Dit zorgt ervoor dat je sneller internet hebt dat absoluut niet hapert, zelfs als er meerdere mensen in huis tegelijkertijd van het internet gebruik maken. Met glasvezel ben je altijd verzekerd van een hoge internetsnelheid, je kan razendsnel een film downloaden terwijl je ondertussen het internet voor nog zes andere dingen gebruikt.  

Nog een voordeel van glasvezel is dat je een fantastische beeldkwaliteit hebt op alle schermen, zelfs als er meerdere schermen in huis tegelijkertijd gebruikt worden. Wat ook fijn is van glasvezel is dat je download en upload snelheid even snel is, bij kabel is het zo dat het langer duurt om een filmpje op het internet te zetten dan om een filmpje te downloaden.  Bij glasvezel gaat dit allebei even snel. 

Heeft iedereen toegang tot razendsnel glasvezel internet?

Heeft iedereen toegang tot razendsnel glasvezel internet

Helaas is het op dit moment zo dat nog niet iedereen toegang heeft  tot glasvezel internet, er moet namelijk glasvezel zijn aangelegd in de wijk waar je woont en dat is nog lang niet overal het geval. Ongeveer een derde van alle Nederlandse huishoudens heeft op dit moment toegang tot glasvezel internet, dit komt in de praktijk neer op 2,7 miljoen huishoudens.  

De verwachting is dat daar komend jaar en volgend jaar nog een miljoen huishoudens aan zullen worden toegevoegd. De kans dat jij glasvezel internet kan krijgen in huis wordt de komende jaren dus een stukje groter.  

Als er glasvezel bij jou in de wijk wordt aangelegd wordt dit ruim van tevoren aangegeven, mocht je willen weten of glasvezel bij jou al aanwezig is kun je het even nakijken op de website van je provider.  

Is glasvezel internet duurder dan ADSL internet? 

Is glasvezel internet duurder dan ADSL internet?

Met een glasvezel abonnement ben je over het algemeen wel iets duurder uit dan met een abonnement voor ADSL internet. Echter zijn de verschillen vaak verwaarloosbaar en je krijgt er wel degelijk duidelijk beter en sneller internet voor terug.  

Er zijn verschillende aanbieders van glasvezel internet en die hanteren elk weer hun eigen prijzen. Zeker de moeite waard om er eens voor te gaan zitten en uit te zoeken hoe en waar je het goedkoopste uit bent met je glasvezelabonnement.  

Bij sommige providers kun je zelfs je ADSL abonnement gratis of voor een kleine vergoeding laten omzetten naar glasvezel. Als er glasvezel bij jou in de buurt wordt aangelegd of al aanwezig is loont het om eens te kijken of het voor jou handig en betaalbaar is.   

Van ADSL naar glasvezel?

Van ADSL naar glasvezel?

Het overstappen naar een nieuw internetproduct kan best een grote stap zijn. Je weet misschien niet wat je allemaal te wachten staat of bent bang dat je straks zonder internet, tv of telefoon zit. Dat is echt een angst van vroeger. Je kunt tegenwoordig overstappen zonder dat je een tijdje geen internet of televisie hebt. Dat is het voordeel van deze tijd.  

Wanneer je overstapt merk je dit direct de gigantische snelheid van glasvezel. Zeker als je laptop, computer of andere apparaten de snelheid aan kunnen.  

Volgens de echte kenners onder ons is glasvezel internet het product van de toekomst. De snelheid zal volgens experts de komende jaren alleen maar toenemen. Iets dat ook nodig is omdat we steeds grotere bestanden en meer files versturen. Wat doen we niet op internet. 

Overstappen regelen providers tegenwoordig snel waarbij je geen moment zonder televisie, internet of telefonie hoeft te zitten.  

Sneller internet? Kies voor glasvezel.
Schuiven naar boven