Uw oude computer is stuk, wat nu?

Uw oude computer is stuk, wat nu

Een computer gooit u niet zo even weg. Er zit veel elektronica in en hij is ook nog eens zwaar. Daarnaast is het verboden om uw computer bij het normale vuil neer te zetten. Een computer is eigenlijk net als de mobiele telefoon, een bron van onderdelen en kostbare materialen.

Als uw pc het niet meer doet, betekent het niet dat alles wat erin zit, kapot is. Vaak zijn het maar een paar defecte onderdelen, terwijl er nog genoeg in zit wat nog wel werkt en dus hergebruikt kan worden.

Computerzaken hebben er daarom vaak geen enkel probleem mee om uw oude computer in te nemen. De oude onderdelen uit uw computer kunnen in veel gevallen weer goed gebruikt worden in een defecte computer van iemand anders en zo krijgt een oude, kapotte computer opeens weer een nieuw doel.  
 
Ook het inzamelen van kostbare stoffen kan een reden zijn een oude pc in te zamelen. In computers wordt gebruik gemaakt van materialen zoals goud en zilver, waardoor ze waardevol blijven voor degenen die dit weten. Wederom zijn dit maar minuscule kleine beetjes, maar een echte kenner zal daar geen problemen mee hebben.  
 
Ga er ook vanuit dat er in een computer gevaarlijke stoffen zitten, die u niet in het milieu wilt zien. Breng daarom altijd uw oude pc naar een plek waar ze weten hoe ze ermee om moeten gaan, zoals een afval verzamelpunt van de gemeente of een computer speciaalzaak. Elektronica en chemische stoffen horen niet in het milieu.

Besparen

computercomputer stukinzamelenkostbare stoffenoude computerpcstuk

Comments are disabled.