Verbouwen: Bezint eer ge bespaart

Verbouwen_ Bezint eer ge bespaart

Er zijn geboren Bob-de-Bouwers. Die hoeft u niet uit te leggen hoe u zo goedkoop mogelijk aanbouwt, opbouwt, verbouwt. Het resultaat is misschien lang niet altijd van topkwaliteit, maar het is maar waar u gelukkig mee bent. Voor de meeste mensen die daartoe het lef hebben, is verbouwen een avontuur vol onzekerheden, een soms moeizame afloop en vooral veel kosten. Besparen op materialen en menskracht is bij een verbouwing een zaak van een zeer goede voorbereiding, brede oriëntatie op mogelijkheden en onmogelijkheden en een lange adem. 
 
U hebt uiteraard gradaties in het aanpassen van een woning. Van een simpel veluxraamof een dakkapel plaatsen, via vernieuwing van badkamer of keuken naar een complete renovatie, waarbij alleen de buitenmuren nog overeind blijven. Soms betreft het een projectje van enige dagen, maar ook van enige jaren. Maar voor alles geldt: Bezint eer ge begint – en bespaart.. 

Een paar aandachtspunten: 

  • Doe navraag bij familie, vrienden en bekenden naar ervaringen met architecten, aannemers etc. De goedkoopste is daarmee nog niet de beste. 
  • Weet wat u zelf kunt, maar ook wat u kunt waarmaken. Het dagelijks leven gaat ook door. Besparingen moeten niet ten koste gaan van gezondheid en welbevinden. 
  • Neem de tijd voor alles – zeker voor onderhandelingen over kosten van mensen en materialen. Dat kan zo maar honderden euro’s besparing opleveren. 
  • Kiezen voor standaardmaten van kozijnen et cetera werkt besparend. Misschien moet u dan wel iets inleveren op het ideale ontwerp. 
  • Houd de ontwikkelingen tijdens de bouw goed in de gaten en trek direct aan de bel als zaken niet volgens bestek en afspraak worden uitgevoerd. Er is al snel geen weg meer terug zonder extra kosten. En dat is nu precies wat we niet willen – nog meer uitgeven. 

Besparen

aanpassenbadkamer verbouwengoedkoopgradatieskeuken verbouwenprojectenrenovatieresiltaattopkwaliteitverbouwverbouwenverbouwen woningwoningwoning verbouwen

Comments are disabled.