Verzekerd wonen

woon verzekering

Om verzekerd te kunnen wonen, bestaat er de woonverzekering. Deze bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Vaak hoort er nog een derde verzekering bij, namelijk de aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringen kunnen los van elkaar worden afgesloten, maar door deze te combineren kunt u vaak profiteren van premiekortingen. Bovendien voorkomt het overlapping en gaten in de dekking.  

Online afsluiten 

Het voordeligst is om een woonverzekering online af te sluiten; dit is een stuk goedkoper dan via een bank of hypotheekverstrekker. De gemiddelde besparing op een inboedelverzekering is € 119,- en op een opstalverzekering is dat zelfs € 154,-.  

Onder of oververzekerd? 

Aangezien de meeste mensen bang zijn onderverzekerd te zijn, zijn ze vaak juist oververzekerd. Verzeker daarom alleen de risico’s die u zelf niet kunt dragen. Daarom is het van belang offertes aan te vragen en de premies en dekkingen kritisch met elkaar te vergelijken.  

Verzekeringen bij één verzekeraar 

Wie een huurhuis heeft, beschikt vaak over een inboedelverzekering inclusief glasverzekering. Wie een koophuis heeft, heeft vaak via de opstalverzekering een glasverzekering. Het is daarom handig de inboedelverzekering en de opstalverzekering bij één verzekeraar af te sluiten. Dit voorkomt een dubbele dekking. Indien u het Politiekeurmerk Veilig Wonen en/of Borgcertificaat heeft, komt u vaak in aanmerking voor premiekorting. 
 

winkelen

Bij een dure woning met een luxe afwerking kan de standaard herbouwwaarde te laag zijn. Kies dan voor een hogere maximum verzekerde som. Als u kostbare bezittingen heeft, dient u de dekkingen en uitsluitingen goed na te pluizen in de voorwaarden. Als u geen specifieke wensen heeft, dan kunt u kiezen voor een goedkopere verzekering. 

Besparen

inboedelinboedel verzekeringinboedelverzekeringonderverzekerdopstalverzekeringoververzekerdverzekerdverzekerd wonenverzekering inboedelwoonverzekering

Comments are disabled.