Voedselverspilling, weg ermee

Voedselverspilling, weg ermee

Het zal u verbazen hoeveel voedsel er jaarlijks wordt weggegooid. Allereerst in de restaurants. Het eten is erg lekker, maar net even teveel. U laat het liggen, de serveerster haalt het op en in de keuken wordt het in de afvalbak gegooid.

In Amerika hebben ze een oplossing bedacht voor dit probleem van voedselverspilling. Omdat u in principe voor al het eten hebt betaald, krijgt u het eten wat u niet op kreeg in het restaurant mee in een zakje, ook wel een doggybag genoemd.

Met het eten is namelijk niets mis, het smaakt een dag later nog net zo lekker als u het even opwarmt. Hiermee kunt u geld besparen, want de volgende dag hoeft u zelf minder eten vers te bereiden. 
 
Ook in Nederland wordt er op dit moment geëxperimenteerd met deze doggybags. Niet meer dan logisch, u betaalt voor uw eten dus u zou het gewoon mee moeten kunnen nemen naar huis. Het zou mooi zijn als dit in steeds meer restaurants een gewoonte wordt. 
 
Maar ook in de eigen keuken wordt veel eten en drinken onnodig weggegooid. Mensen kijken naar de houdbaarheidsdatum, terwijl veel producten nog wel langer goed zijn. Voorheen stond er op een fles cola een houdbaarheidstermijn van anderhalf jaar. Tegenwoordig is dit nog maar een half jaar.

Zodat u de fles weggooit en een nieuwe koopt, terwijl de cola hoogstwaarschijnlijk nog een jaar goed te drinken is. Zo gaat het ook met ander eten en drinken. Ruik, proef en bekijk hoe het voedsel eruit ziet. Iets wat normaal ruikt, er normaal uit ziet en wat normaal smaakt, kunt u nog prima nuttigen.

winkelen

Besparen

betaalddoggy bagetenverspillenverspillingvoedselvoedsel verspillingvoedselverspilling

Comments are disabled.