Voordelig autorijden

Voordelig auto rijden

Steeds meer mensen hebben een auto; het is makkelijk en het brengt men van A naar B. Een autoverzekering is daarvoor noodzakelijk. Maar is het wel zo goedkoop? U kunt het zo duur maken als u wilt, maar geld besparen is natuurlijk altijd leuk.  

Autoverzekering noodzakelijk 

Als u een auto heeft, is het noodzakelijk een autoverzekering af te sluiten. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen. Op websites als HoyHoy kunt u kijken bij welke verzekering u het voordeligst uit bent. Kijk ook goed wat u voor uw geld krijgt. U wilt geen onverwachte kosten rijden als u wel een keer schade rijdt. Heeft u alles goed gecontroleerd en heeft u besloten over te stappen, sluit dan eerst de nieuwe verzekering af en zet daarna pas uw huidige verzekering stop, hiermee voorkomt u een boete. 

Dekking en eigen risico 

Kies wel een dekking die bij de leeftijd van de auto past en neem geen aanvullende verzekeringen als dat niet nodig is; de premie wordt dan te duur en dat is niet besparend. Bovendien is het van belang na te gaan of u weleens of bijna nooit schade rijdt; kies dan voor een hoog eigen risico. De premie gaat dan omlaag. De premie wordt ook lager als u betaalt in grote termijnen, bijvoorbeeld één keer per jaar. Dit scheelt de verzekeraar namelijk veel administratief werk. 

Wees niet dubbel verzekerd 

winkelen

Het is overigens niet gunstig om dubbel verzekerd te zijn. Lees de polisvoorwaarden daarom goed door. Kies voor een verzekering die u op elk gewenst moment af kunt zeggen. Op deze manier profiteert u van de beste aanbieding op de markt.  

Besparen

aanvullende verzekeringautoauto rijdenauto verzekeringautorijdenautoverzekeringdekkingeigen risicovoordeelvoordeligvoordelig autorijden

Comments are disabled.