Wat is belangrijk bij stroom vergelijken?

Wat is belangrijk bij stroom vergelijken?

Wil je stroom vergelijken? Dan is weten wat je huidige verbruik is, welke soort stroom je vergelijkt en wat de stroomprijs is belangrijk. Op die manier maak je een betere vergelijk en bespaar je veel geld op de maandelijkse energielasten

Er is niets belangrijker dan energiebedrijven en producten met elkaar vergelijken. Op die manier kun je jaarlijks veel geld besparen door een lager tarief. Maar je krijgt vaak nog veel meer korting doordat je een nieuw contract aangaat. Die kortingen kunnen aangeboden worden omdat jouw energiebedrijf naar keuze weet dat je het komende jaar klant blijft. Waarbij je mogelijk voor een omzet van meer dan duizend euro zorgt. Dat is veel geld voor een energiebedrijf want reken dat maar eens uit als het over vele duizenden tot misschien wel honderdduizenden klanten gaat.   

Met energie vergelijken kun je dus werkelijk geld verdienen. Dat er steeds meer energieproducten bijkomen speelt hierbij een grote rol. Zo is groene energie niet langer duurder dan andere vormen en kun je kiezen voor verschillende contractduren.  

Bij stroom vergelijken bespaar je geld en kun je mogelijk kiezen voor een duurzaam energieproduct waardoor je investeert in een beter klimaat. Maak jij de keuze? Ik help je er graag bij met goede informatie over energie. 

Welk soort stroom wil je vergelijken? 

Welk soort stroom wil je vergelijken?

Je kan in Nederland kiezen uit talloze verschillende energieleveranciers maar ook uit talloze soorten stroom. En dan hebben we het in dit geval niet over wisselstroom en gelijkstroom. We hebben het over duurzame en niet duurzame energie.  

Zo kan je gaan voor goedkope stroom zonder al te veel poespas. Dit is meestal gunstig voor je portemonnee maar heel ongunstig voor het milieu. Goedkope stroom is meestal grijze stroom en dus een fossiele stroom.  

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor groene stroom. Het voordeel van groene stroom is dat het veel duurzamer is. Er wordt geen afbreuk aan het milieu gedaan en er is ook geen CO2 uitstoot. En ook daar kan je een hoop geld op besparen door leveranciers goed met elkaar te vergelijken.  

Stroom vergelijken? Maar waar komt het allemaal vandaan?

Waar komt de stroom die je vergelijkt vandaan?

De duurzame of grijze (fossiele) stroom die met elkaar vergelijkt komt van verschillende bronnen. Duurzame energie wordt opgewekt uit bronnen die niet snel opraken. In sommige gevallen misschien wel nooit. Denk hierbij aan zonne-energie, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte en bodemwarmte.  

Dat zijn best veel natuurlijke bronnen waar energiemaatschappijen milieuvriendelijke, dus duurzame energie vandaan kunnen halen. Het grootste voordeel van duurzame energie is dat het geen luchtvervuiling en geen CO2 uitstoot.  

Aan de andere kant heb je de klassieke energie. Deze energie komt niet van duurzame, natuurlijke bronnen maar van bronnen die niet natuurvriendelijk zijn. Denk hierbij aan steenkoolcentrales, gascentrales en kerncentrales. De energie die hier vandaan komt maakt alleen gebruik van enkele primaire bronnen zoals fossiel en nucleair. Bedenk dus goed waar jij wil dat jouw stroom vandaan komt. Dat maakt stroom vergelijken ook een stuk makkelijker en verantwoorder.

Wat is de prijs van de stroom die je vergelijkt?  

Wat is de prijs van de stroom die je vergelijkt?

Het stroom vergelijken van verschillende soorten stroom kan jouw portemonnee een hoop voordeel opleveren. Duurzame energie of grijze energie? En bij welke energieleverancier ben ik dan het voordeligst uit? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen en moet onderzoeken wanneer je een nieuwe energieleverancier neemt.  

De prijs van duurzame stroom is op dit moment nog net iets duurder dan grijze stroom. Het opwekken van duurzame energie is nog steeds duurder dan het opwekken van grijze stroom. Echter geeft de overheid hier veel subsidies voor en merk je daar als consument niets van.  

Hierdoor is duurzame energie vaak nog goedkoper dan grijze stroom. Daarnaast kan je veel geld besparen op het onderling vergelijken van een bepaald soort stroom bij verschillende leveranciers.  

Hoelang is de looptijd van stroom die je vergelijkt?

Hoelang is de looptijd van stroom die je vergelijkt?

Veel energieleveranciers bieden je tegenwoordig meerdere soorten contracten aan. En deze contracten hebben vaak allemaal een andere looptijd. En dit lijkt een voordeel voor jou als consument maar het is wijs om hier even goed over na te denken. Want de vraag is of je wel voordeliger uit bent als je langer aan een energiecontract vast zit.  

Deze bedrijven bieden je vaak korting als je langer klant blijft. Op zich klinkt dat logisch. Bij een telefoonabonnement betaal je over twee jaar gemiddeld minder dan over één jaar. Maar bij energie afnemen is dat niet het geval. Uit onderzoek blijkt dat langere energiecontracten duurder zijn dan kortlopende contracten.  

Als je niet op past zit je dus langer vast aan een duurder tarief. Daarnaast bieden energiebedrijven welkomstpremies. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld €150,- korting krijgt als je klant wordt bij een energieleverancier. En dat voordeel krijg je door stroom vergelijken.

Als je dan een contract van vijf jaar afsluit krijg je deze op het begin van je contract maar als je ieder jaar een nieuw contract afsluit krijg je dat dus ieder jaar. 

Kies voor duurzame stroom vergelijk, een verantwoorde keuze!  

Kies voor duurzame stroom vergelijk, een verantwoorde keuze!

Je kunt tegenwoordig aangeven welke stroom je wilt vergelijken. Er zijn veel verschillende bedrijven die zich inzetten voor goedkopere groene stroom. Je weet met deze stroom dat je een duurzaam en vooral mooi energieproduct in huis haalt. Waarbij de prijs door de enorme groei van groene stroom vaak nog goedkoper is dan grijze stroom varianten. 

Doordat steeds meer consumenten en bedrijven voor groene stroom kiezen kan er ook meer in de ontwikkeling van groene energie besteed worden. Dit zorgt ervoor dat ook de komende jaren het aanbod in groene energie kan groeien en we steeds een stap dichterbij een klimaat neutrale leefstijl komen.  

Wist je dat investeren in groene stroom voor bedrijven vaak extra aantrekkelijk is. Het is veel beter voor je imago, je kunt subsidie krijgen op de verandering en betaald uiteindelijk dus minder voor schone stroom. Een energieadviseur kan je helpen bij het maken van een groene keuze.  

Waarom halen wij groene stroom nog uit het buitenland?  

Waarom halen wij groene stroom nog uit het buitenland?

Als het om groene stroom gaat halen energiebedrijven nog altijd energie uit het buitenland om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Dat is op zich een goede ontwikkeling want groene stroom is of het nu uit Nederland of het buitenland komt veel beter voor het milieu. Maar als land moeten wij wel in groene stroom blijven investeren.  

Dat is dan ook wat wij in Nederland volop aan het doen zijn. Maar zo eenvoudig is het niet. Je hebt met verschillende wetten en regels te maken waardoor het bouwen van windmolens, zonneparken of andere vormen van energieopwekking niet zomaar mag. Maar zeg nu eens eerlijk, een beter klimaat krijgen we niet door te wachten maar juist door te investeren. 

Wat is belangrijk bij stroom vergelijken?
Schuiven naar boven