Wat moet u doen met uw oude wasmachine?

Wat moet u doen met uw oude wasmachine

U koopt een nieuwe wasmachine, maar de oude staat nog in de weg. Daar wilt u graag vanaf, maar hoe raakt u deze nou kwijt? Een wasmachine valt onder witgoed, net als al uw andere huishoudelijke apparaten die stroom of batterijen nodig hebben. Onder andere apparaten zoals boormachines en televisies vallen in deze categorie.

Deze apparaten mag u niet zomaar bij het normale vuil neerzetten. De reden hiervoor is dat er chemische stoffen in kunnen zitten die door onkunde in het milieu terecht kunnen komen. Daarnaast kunnen veel onderdelen opnieuw gebruikt worden. Dit scheelt aanzienlijk in het productieproces voor nieuwe apparaten en zorgt daardoor ook voor minder nieuw afval.  
 
Als u een nieuw apparaat koopt, is het vaak zo dat de winkel waar u het nieuwe apparaat heeft aangeschaft, het oude apparaat weer meeneemt. Winkels mogen hier geen extra geld voor vragen. Een andere weg is het inleveren van witgoed bij de gemeente. Deze heeft daar over het algemeen speciale inzamelpunten voor. U kunt uw oude, huishoudelijke apparatuur hier zelf inleveren.  
 
Daarnaast heeft de gemeente soms aparte ophaaldagen, waarbij u uw witgoed buiten op de stoep kunt zetten, waarna het wordt opgehaald. Bij sommige gemeentes kunt u hiervoor ook een afspraak maken. 

Als u wilt weten hoe dit bij u geregeld is, kunt u contact opnemen met uw gemeente of even kijken op internet. U raakt op een eenvoudige wijze van uw oude witgoed af en u draagt bij aan een beter milieu. Het hoeft niet moeilijk te zijn. 

Besparen

batterijenboormachineshuishoudelijke apparatenoude wasmachinestroomtelevisieswasmachine

Comments are disabled.