Wat te doen met uw oude schoen?

Wat te doen met uw oude schoen

U hebt nieuwe schoenen gekocht en omdat uw oude schoenen er voor uw doen niet meer uitzien, verdwijnen ze zonder pardon in de container bij de rest van het afval. Opgeruimd staat netjes, maar hebt u er wel eens aan gedacht dat uw schoenen misschien ook een tweede leven kunnen krijgen?  

Hiervoor zijn verschillende inleverpunten in het leven geroepen. U hebt er misschien wel eens ergens een gezien, een textielcontainer. Hier kunt u naast uw oude kleding, ook uw oude schoenen kwijt.

Doordat de schoenen niet bij het restafval terecht komen, scheelt dit aanzienlijk in de afvalverbranding, wat natuurlijk weer goed is voor het milieu. Daarnaast kunnen uw schoenen hierdoor gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, of voor mensen die hier baat bij hebben. Onder andere het leger des Heils heeft op een aantal plekken van deze textielcontainers staan, waar ze goed werk mee kunnen verrichten. 

Naast een textielcontainer, kunnen uw oude schoenen ook worden ingeleverd bij een kringloopwinkel, mits ze er natuurlijk nog wel een beetje goed uitzien. Hierdoor zijn uw schoenen niet helemaal weg en kunt u er iemand anders weer heel erg blij mee maken.

winkelen

Als u er nog wat geld voor wilt krijgen, kunt u ook proberen de schoenen online te verkopen. Denk maar eens aan Marktplaats of via een van de verkooppunten op Facebook.  
 
Dus voor u erover denkt uw oude schoenen gewoon maar weg te gooien, denk dan even aan bovenstaande en lever ze in of gooi ze in een textielcontainer. U werkt mee aan een beter milieu en wie weet ook indirect aan het geluk van andere mensen. 

Besparen

grondstoffenkringloopkringloopwinkeloude schoenschoenenschoenen gekochttextielcontainer

Comments are disabled.