Zo bespaart u geld vanuit uw eigen huis

Zo bespaart u geld vanuit uw eigen huis

U bent bewust bezig met geld besparen. U let op de boodschappen, probeert vaker de fiets te pakken in plaats van de auto en u koopt pas kleding als u het echt nodig hebt. Toch zijn er een paar simpele manieren waarmee u ook in uw eigen huis al snel wat geld kunt besparen. 
 
Investeer in dubbel glas. Mocht u in een oudere woning wonen, dan kan het zijn dat u nog enkel glas in de raamkozijnen hebt zitten. Hierdoor gaan uw stookkosten onnodig omhoog.

Wanneer u investeert in dubbel glas, hebt u even een hoge kostenpost, maar u zult merken dat u dat geld snel zult terugverdienen. Ook kan het lonen om de thermostaat nog eens goed te bekijken.

Hoe staat deze ingesteld? De verwarming kan natuurlijk makkelijk omlaag als er de hele dag niemand thuis is. Ook ’s nachts is het niet nodig om het huis warm te houden. Stel de thermostaat zo in dat deze aan springt voordat u uit uw bed komt, af slaat als u naar uw werk gaat en weer aanspringt voordat u thuis komt. 
 
Een andere goede investering is het installeren van zonnepanelen op het dak. Het stroomverbruik neemt niet af, maar bij de juiste weersomstandigheden (en de zon schijnt vaker dan u denkt) zult u veel stroom terug leveren, wat een mooi resultaat zal opleveren op de afrekening.

Op den duur kunt u hier ook veel geld mee besparen. Bovendien bestaan er tegenwoordig leuke applicaties voor op uw smartphone, waarmee u precies kunt bijhouden hoeveel kilowattuur u hebt verdiend op een dag. Zo bent u extra bewust van uw verbruik en daarmee gelijk uw geldbesparing. 

winkelen

Besparen

bespaartbespareneigen huisenergiegeld besparenhuishuskostepostraamkozijnenverwarming

Comments are disabled.