Zorgkosten binnen de perken

Zorgkosten binnen de perken

Zorgkosten, wat verstaan we daaronder? Het is het totaal van wat u betaalt om gezond – of zo gezond mogelijk – te blijven:  

  • De zorgverzekeringspremie ; de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen; 
  • Het eigen risico dat voor iedereen in 2015 € 375,- bedraagt; 
  • Kosten die u daarnaast zelf moet betalen, omdat de overheid heeft vastgesteld, dat ze geheel of gedeeltelijk niet vergoed worden door de verzekeraar, zoals bepaalde tandartsverrichtingen, bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie, bepaalde medicijnen. Ook de zorgverzekeraar vraagt in bepaalde gevallen eigen bijdragen. 

Besparen op zorgkosten begint allereerst met zelf zorgdragen voor de gezondheid van u en uw naasten. Gezond eten, niet roken, matig snoepen en alcohol drinken, genoeg beweging – we weten het allemaal wel, maar het leven moet ook leuk blijven. En soms hebt u het niet voor het zeggen, hoelang u in gezondheid mag leven. Schrijnend genoeg, als u dan geconfronteerd wordt met zorgkosten, die de perken ver te buiten gaan. 

De premie van de zorgverzekering speelt een redelijke hoofdrol in het drukken van de zorgkosten. Of u echt kunt besparen is in belangrijke mate afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Overstappen naar een verzekering met de laagste basispremie lijkt een aanrader.  

Verder zijn restitutiepolissen duurder dan naturapolissen. Bij de laatste bent u beperkt in de keuze van zorgverleners.  
 
Als u redelijk jong en gezond bent kunt u kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. En u kunt aanvullende verzekeringen achterwege laten. En ga zeker na, of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

winkelen

Doe dat wel grondig, want als u ten onrechte toeslag krijgt, moet u dat terugbetalen. En dat komt nooit gelegen. Wat allemaal niet wegneemt, dat zorgkosten loodzwaar blijven drukken op het huishoudbudget van zeer veel Nederlanders. 

Besparen

eigen risicokosten zorgvergelijk zorgverzekeringenverzekering zorgzorgzorg kostenzorg verzekeringzorgdragenzorgkostzorgkostenzorgverzekering

Comments are disabled.